Webshop remarketing vagy retargeting

A remarketing (vagy retargeting) olyan digitális marketing stratégia, amelynek célja az online felhasználók újbóli elérésére és bevonására szolgál, akik már korábban interakcióba léptek egy weboldallal, de nem végeztek vásárlást vagy más kívánt cselekvést. A remarketing segítségével célzott hirdetéseket és üzeneteket jelenítenek meg ezeknek a látogatóknak, amikor más weboldalakon vagy platformokon böngésznek.

A remarketingnek fontos szerepe van a marketing emberek számára, mivel lehetőséget nyújt az elhagyott kosarak vagy elkezdett, de be nem fejezett tranzakciók kezelésére. Íme néhány fontos szerep, amit a remarketing játszik:

  1. Újbóli elérés és felidézés: A remarketing segítségével az elhagyott kosárak vagy az oldalt elhagyó látogatók újból kapcsolatba léphetnek a weboldallal. A célzott hirdetések vagy e-mail üzenetek felidézik a látogatók figyelmét és emlékeztetik őket a korábbi interakcióra. Ez segíthet az érdeklődés újbóli felkeltésében és a vásárlási folyamat folytatásában.

  2. Célzott ajánlatok és kedvezmények: A remarketing lehetővé teszi a célzott ajánlatok és kedvezmények megjelenítését az elhagyott kosarak vagy az oldalt elhagyó látogatók számára. Például különleges kedvezményeket vagy ingyenes szállítást kínálhatnak, hogy ösztönözzék a vásárlókat a visszatérésre és a vásárlás befejezésére.

  3. Több érintkezési pont a vásárlási úton: A remarketing hozzájárulhat a vásárlási út több érintkezési pontjának kialakításához. A látogatók többször találkozhatnak az üzenetekkel és hirdetésekkel, ami lehetőséget ad a termék vagy szolgáltatás bemutatására, a kérdések tisztázására és az érdeklődés fenntartására.

  4. Visszatérő látogatók és hosszú távú ügyfélkapcsolatok: A remarketing hozzájárulhat a visszatérő látogatók számának növeléséhez. Amikor az elhagyott kosarakkal vagy korábbi interakciókkal kapcsolatos üzeneteket megjelenítik, az felkeltheti az érdeklődést és ösztönözheti a látogatókat a weboldal visszatérésére. Hosszú távon pedig ezek a látogatók potenciális hűséges ügyfelekké válhatnak.

A remarketing hatékony eszköz a weboldalak és webáruházak számára, hogy optimalizálják az átalakítási arányt és növeljék a vásárlói bevonódást. Fontos azonban, hogy megfelelően célozzák meg az üzeneteket, és figyelembe vegyék a látogatók igényeit és preferenciáit annak érdekében, hogy hatékony legyen és pozitív hatást gyakoroljon a vásárlási folyamatra.