A Kronen Zeitung által közölt felmérésből kiderült, hogy integráció helyett inkább az iszlámot választanák a bevándorlók. Emellett betiltanák az iszlámmal kapcsolatos poénokat.
A Danube University Krems 1129 muszlimot kérdezett meg a felmérésben. A migránsok Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Iránból, Szomáliából és Csecsenföldről érkeztek.

A felmérésben a megkérdezettek 60 százaléka válaszolta, hogy betiltaná az iszlám vicceket. Az irániak közül 14 százalék gondolja így, a szomáliaiak 70 százalékban, az afgánok és a szírek közül pedig 62 százalék korlátozná a szólásszabadságot.
Ettől nyugtalanítóbb azonban az, hogy a szomáliai migránsok harmada azt mondta, hogy ha kell, akár meg is halna az iszlámért.

Az osztrák törvényeket pedig a szomáliai és csecsen muszlimok többsége elutasítja. Szerintük az iszlámnak kellene nagyobb szerep az osztrák társadalomban.

Egy másik kérdésben a válaszadók nagy része azt válaszolta, hogy csak és kizárólag muszlim élettársat akarna magának. Így pedig az integráció helyett egyre inkább elszigetelt társadalmi csoportok alakulhatnak ki.
Forrás: 888.hu

Source: Hírek